Malekursus

Torsdagsmalerholdet på VOC Valby mødes og maler i hinandens selskab hver torsdag i den aktive periode.

På Torsdagsmalerholdet kan kursisterne udtrykke sig personligt, samtidig med, at de også lærer nye udtryk, teknikker og metoder.

Derfor arbejder Torsdagsmalerne meget frit og på skift ud af 2 strenge:

- en, hvor holdet får opgaver stillet af deres lærer,

- og en, hvor kursisterne selv vælger at finde deres motiver i kunstbøger, og fra egne fotos, der kan bruges som inspiration til at skabe personlige tolkninger af motivet, eller de kan komponere deres helt egne individuelle værker.

På Torsdagsmalerholdet arbejder kursisterne hovedsageligt med acrylfarver, akvarel og blyant på lærred og papir. Andre teknikker og udtryk tages også jævnligt i brug, som f.eks. collage, skabeloner, frottage (gnideaftryk) og kombinationer af forskellige teknikker.

I sæsonen 2018 og - 19 begyndte vi med fokus på ansigts og kroppens proportioner: 

1. Vi tegnede selvportræt med blyant ud fra iagttagelser i hver sit spejl. Efter en periode med eget valg af motiv kom opgave

2. Hvor vi malede efter en bevægelig træfigur med nøjagtig menneskelige proportioner med blå acrylmaling på rødt-grundet lærred. Efter endnu en periode med eget valg af motiv kom den 

3. og afsluttende opgave, som var et abstrakt maleri på lærred opbygget med gentagelser af egne udformede skabeloner indenfor en farvebegrænsning, med kulde/varme kontrast.

Hvis deltagerne på kurset ønsker at arbejde videre efter kl. 13.00, er det muligt at blive ved med at male indtil kl. 15.00 hver anden torsdag, samt at bruge maler-rummet på dage, hvor det ikke bruges af andre.

Underviser: Bertine Knudsen

Torsdage kl. 9.40 – 13.00